Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Sevastova šodien spēlēs Rumānijā, Gulbim mačs Zviedrijā

© AFP/Scanpix

2.lapa

Gulbim Zviedrijā turpinās rangā celšanās misija

Divu uzvaru gūšana Vimbldonā Gulbim rangā ļāva atgūt 241 pozīciju un pakāpties uz 348. vietu. Arī tāds reitings Ernestam šobrīd neļautu tikt klāt ATP turnīriem, tāpēc arvien tiek izmantots aizsargātais reitings, kas viņam ir 99. vieta.

Gulbis Bostādes 250 punktu turnīrā spēlēs trešo reizi. Viņš 2007. gadā debijā zaudēja 1. kārtā, piekāpjoties Huanam Monako, bet 2015. gadā guva vienu uzvaru, apspēlējot Marselu Ilhanu, bet pēc tam zaudējot Polam-Anrī Matjē.

Gulbja pirmais pretinieks šoreiz ir 25 gadus vecais beļģis Artūrs De Grēfs, kurš rangā atrodas 115. vietā, viņa rekords ir 113. pozīcija, to sasniedzot jūnijā. De Grēfs Bostādē spēlē otro nedēļu pēc kārtas. Pagājušajā nedēļā viņš zaudēja "Challenger" turnīra 2. kārtā, bet tagad ATP turnīrā iekļuva caur kvalifikāciju, kur pieveica devītajā simtā esošo zviedru Markusu Ēriksonu un karjeras norietā esošo Tomiju Robredo, kurš vairs nav konkurētspējīgs ATP līmenī.

De Grēfs pārsvarā spēlē "Challenger" tūrē, kur viņam šogad 15-11 bilance. Viņam karjeras laikā viens tituls un trīs zaudējumi finālos, visus četrus finālus spēlējot uz māla seguma. De Grēfs ir māla tenisists, uz citiem segumiem spēlējot reti. Piemēram, šosezon viņam uz "hard" bijuši tikai trīs turnīri, visi janvārī, bet kopš tā laika spēlēts tikai uz māla.

ATP līmenī beļģim šodien būs tikai sestais mačs šogad (2-3) un tikai astotais kopumā karjerā (3-4). Viņš savu karjeras lielāko uzvaru guva februārī Riodežaneiro, kur ar 6:3, 3:6, 7:5 pieveica pagājušā gada čempionu Pablo Kuevasu (#30). Tā Beļģijas tenisistam joprojām ir vienīgā Top 50 uzvara.

Gulbim šodien ceturtais mačs no plkst. 12:00, kas nozīmē kortā doties aptuveni laika posmā no 17-18. Ņemot vērā māla tenisa specifiku ar ilgiem mačiem un arī iespējamos nelabvēlīgos laikapstākļus, mačs var sākties vēlāk nekā prognozētajā laikā.