Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Viktoram Zemgalam 70 un sirds joprojām reibst

© NO VIKTORA ZEMGALA PERSONISKĀ ARHĪVA

«Rudens ir mans mīļākais gadalaiks. Tas nāk ar nostalģiju, atmiņām un skumjām. Tas man ir raksturīgi, jo savā dziļākajā būtībā esmu romantiķis,» atzīst tautā mīlētais dziedātājs, leģendārās grupas «Eolika» solists Viktors Zemgals. 6. septembrī viņš svinēja savu 70. dzimšanas dienu.

«Tieši savā svētku dienā sapulcināju kopā savu kuplo ģimeni un mēs atzīmējām pavisam neapaļu skaitli. Manuprāt, tas nav apaļš, drīzāk kantains,» saka jubilārs, atklājot, ka viņa ģimene ir sieva, trīs dēli, trīs vedeklas un seši mazbērni. Starp citu, pieci mazdēli un viena mazmeitiņa, viņa ir pati jaunākā.

Viņš stāsta, ka vasara pagājusi spraigi, daudz sauļojoties un peldoties jūrā, kopā ar Olgu svinot viņas apaļo jubileju koncertos «Mana svētku diena», kā arī uzstājoties grupas «Eolika» 40. jubilejas koncertos, kas pandēmijas ierobežojumu dēļ «ievilkušies» jau pāris gadu garumā. «Pandēmija ir beigusies, un, godīgi sakot, ne fiziskās formas ziņā, ne savās sajūtās nejūtu, ka būtu kaut ko zaudējis. Es savos «septiņpadsmit» jūtos labi, un skan arī vēl,» viņš atkal pasmaida un piebilst, ka nesen savai jubilejai par godu ierakstīja jaunu dziesmu un videoklipu «Baltās dūjas». Dziesma piedalīsies arī «Latvijas Sirdsdziesmas» aptaujā.

«Manuprāt, diezgan lipīga dziesmiņa. Dziesma par vasaras beigām - par baltām rozēm, kas izsmaržo un vīst, par dzērvēm, kas jau sasaucas, par dienām, kas īsākas kļūst. Un par sirdi, kas joprojām reibst kā pirmoreiz…»