Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Lelde Dreimane: Teātris ir ievīstīts manā DNS

© Leldes Dreimanes arhīvs

Dailes teātra aktrise Lelde Dreimane februārī kopā ar kolēģiem no citiem Latvijas teātriem dosies viesizrādēs pa Latvijas pilsētām ar režisora Imanta Strada iestudēto attiecību komēdiju «Caurstaigājamā guļamistaba». «Otrs aktuālais projekts ir par godu aktiera Ģirta Ķestera jubilejai tapusī monoizrāde «Vīrietis, kurš gaida», kuras pirmizrāde plānota tieši Ģirta dzimšanas dienā 14. februārī. Izrādē abas ar manu kolēģi Ēriku Egliju-Grāveli parūpēsimies par muzikālo pusi un sievišķā līdzsvara radīšanu,» par saviem radošajiem plāniem saka Lelde. 

Ledus peldes

«Manā skatījumā nav labāka veida, kā gūt adrenalīnu un endorfīnus, uzlabot vielmaiņu, stiprināt imunitāti, palielināt enerģiju un pavērot dabu, ziemas spelgonī plunčājoties āliņģī. Vēl viens iemesls iemīlēt ziemu!»

Mana māsa

«Man ir labākā māsa pasaulē, un es esmu ļoti objektīva šajā apgalvojumā! Nav labākas draudzenes par māsu, un nav labākas māsas par Lienīti. #māsiņas-krāsiņas»

Pludmales volejbols

«Mans tētis bija volejbolists, un caur volejbolu turpinu viņa dzīves kaislību, un viņš no mākoņmaliņas priecājas, ka daru to, ko viņš vēlējās.»

Kurzeme

«Īpaši Liepāja, Pape un Jūrkalne. Manas saknes ir tieši tur, un tās ir tik spēcīgas, ka nekādi vēji tās neizplēsīs!»

Lana del Rey

«Grūti definēt savu apbrīnu pret šo mākslinieci. Katrā ziņā mums varētu būt daudz kā kopīga.»

Rainis

«Diženais tēvs. Leldes vārda radītājs. Interesanti, ka maniem vecākiem otra versija par manu vārdu bija Elza, kas ir neviens cits kā Aspazija...»

Joga un meditācija

«Tā ir saikne ar sevi, ar savu patieso, augstāko ES, kas uzskaņota mīlestības un pateicības frekvencē.»

Dziesma

«Man dziedāt ir tāpat kā elpot, tikai ar skaņu. Un neelpot es nevaru…»

Teātris

«Viņš, un apzināti izvēlos teikt «viņš», nevis «tas», ir ievīstīts manā DNS. Teātris ir brīnums, un es ticu brīnumiem.»

Burkānu sula

«Kopš bērnības dievinu svaigi spiestu burkānu sulu. Bērnībā par šo gardumu parūpējās mamma, tagad pēc tās dodos uz Barona ielas bio veikaliņu.»