Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

Tatarinovai problēmas ar veselību, aktrise sašutusi par informācijas noplūdi

© F64

«Teātra observatorijas» pagājušajā piektdienā rīkotā preses konference izcēlās ne tikai ar kārtējām režisores Gaļinas Poļiščukas vaimanām un «krokodila asarām» par ļaunajiem visapkārt, kuri grib nobeigt teātri, bet arī visai šokējošu notikumu – aktrise Karīna Tatarinova tika aizvesta uz slimnīcu.

Tā nav pirmā reize, kad aktieriem rodas veselības problēmas uz skatuves vai, kā šajā gadījumā, publisku pasākumu norises laikā.

Aizvesta ar «ātrajiem»

Nesen medijos diezgan plaši tika apspriests «Teātra observatorijas» aktrises Karīnas Tatarinovas veselības stāvoklis. Pagājušajā ceturtdienā notika preses konference par teātra samilzušajām problēmām ar telpu īri un ar to saistītajiem parādiem un nākotnes vēlmēm, tās laikā Tatarinovai pēkšņi radās veselības problēmas. Jau tajā pašā dienā interneta portālā «puaro.lv» parādījās ziņa, kurā ne vien bija teikts par notikušo, bet jau tika uzstādīta arī aktrises veselības stāvokļa diagnoze – veģetatīvās nervu sistēmas disfunkcijas somatoforma jeb panikas lēkme. Turpat tika atklāts, ka izsaukta ātrās medicīniskās palīdzības reanimācijas brigāde, kas nogādājusi aktrisi Paula Stradiņa klīniskajā slimnīcā. Citos medijos vēlāk rodamā informācija vēstīja, ka aktrisei «vienkārši sāka sāpēt vēders» un bijušas «vēdera spazmas».

Diagnozi nevienam nav atklājusi

Sarunā ar »VZ« Tatarinova teica, ka par medijos lasāmo informāciju ir ļoti nepatīkami pārsteigta. «Visas šīs mediju baumas ir stipri pārspīlētas. Jā, es biju slimnīcā, bet esmu no tās ārā un ar manu veselību šobrīd viss ir pilnīgā kārtībā. Man ir ļoti nepatīkami, ka prese tika informēta par to, ka devos uz slimnīcu. Nezinu, kā interesēs tas bija, taču katrā ziņā ne manās. Es nevienam neesmu sniegusi informāciju par savu veselības stāvokli un kaut kādām diagnozēm. Nezinu, no kurienes radušās šīs diagnozes. Tā tomēr ir privāta lieta,» sašutumu neslēpa aktrise.

Nezina, ko darīt turpmāk

Tatarinova atzina, ka šobrīd satraukumam, kura dēļ uz brīdi sašķobījusies veselība, ir pamats, jo teātra nākotne joprojām ir neskaidra. «Mēs, aktieri, esam ar mieru kādu laiku spēlēt bez atalgojuma, kamēr nenomaksājam parādu, kas radies, un pēc tam, kad šīs lietas būtu nokārtotas, atkal saņemtu atalgojumu, bet mums nav tādas iespējas, jo zāle ir aizplombēta un mums neļauj to darīt. Vismaz man nav nekādas informācijas un skaidrības par nākamajām izrādēm. Jā, katram ir kaut kas jāēd, tāpēc arī man šobrīd nākas ļoti nopietni domāt par to, ko darīt tālāk. Taču nekādus lēmumus pagaidām neesmu pieņēmusi un neko publiskot negribu,» teica Tatarinova.

Nav pasargāts neviens

Teju katru ziemu tā vai cita teātra vadībai nākas saspringt un pārplānot izrāžu grafiku, jo arī aktieru organismos ieperinās dažādi gada aukstajam laikam raksturīgie vīrusi. Tā, piemēram, šā gada sākumā vairāku aktieru slimības dēļ virkni paredzēto izrāžu bija spiests atcelt Jaunais Rīgas teātris.

Aktierus diemžēl piemeklē ne tikai sezonāla rakstura saslimšanas. Dailes teātra aktiera Andra Bērziņa veselības problēmu dēļ krietni vien nācās pamainīt izrāžu grafiku: gada sākumā viņš iegūlās slimnīcā ar smadzeņu asinsrites traucējumiem (toreiz viņš ar «ātrajiem» uz slimnīcu tika aizvests burtiski no izrādes), bet pēc tam nācās atkārtot braucienu medicīnas iestāžu virzienā saistībā ar aklo zarnu. Savukārt Dailes teātra aktierim Harijam Spanovskim problēmas sagādāja kuņģis – pat izoperēta daļa no tā. Angīnas dēļ krietnu laiku uz skatuves kāpt nevarēja «Teātra observatorijas» aktieris Rihards Lepers. Marta sākumā pēc kāda lidojuma strauji paaugstinājās asinsspiediens Rīgas Krievu teātra aktierim Jakovam Rafalsonam, un viņa veselības dēļ nācās atcelt gan vairākas izrādes, gan filmēšanos pašmāju seriālā «UgunsGrēks».