Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Aktrise Tatarinova līgojusi arī kopā ar ērci

© F64

Aktrisei Karīnai Tatarinovai spilgtākās atmiņas par Līgo svinēšanu saistās ar bērnību, kad svētki svinēti jūras krastā pie ugunskura.

Vēl tagad aktrise ar siltumu sirdī atceras, kā raudzījusies daudzajās dzirkstelēs, kas skrējušas gaisā. Taču kā skatuves māksliniece, uzstājoties Līgo koncertos, viņa pat pamanījusies nokļūt slimnīcā.

Jau no bērnības dienām aktrise Karīna Tatarinova sev Līgo vakarā pinot vainagu. «Burvīgākie vainagi ir tad, ja tuvumā ir rozes, ko tajos iepīt. Man vislabāk patīk šādi skaisti un romantiski rožu vainadziņi,» sarunā ar »VZ« sapņoja aktrise. Bērnībā ar vecākiem svētki svinēti jūras malā, kur kurināts milzīgs ugunskurs. «Parasti tika dedzināti egļu zari un ugunskurs tik patīkami smaržoja! Es parasti gulēju kādam no pieaugušajiem klēpī un skatījos debesīs. Bija tik skaisti, kad daudzas dzirksteles skrēja augšā,» bērnības atmiņās dalījās Tatarinova.

Kopš aktrise pārcēlusies uz Rīgu, Jāņi lielākoties saistoties ar uzstāšanos citiem par prieku. «Patiesībā tas man patīk vislabāk. Var bez rūpēm svinēt svētkus, kuri pašai nav jāorganizē. Tikai jāsapin vainadziņš un vēl arī jāiemācās [Līgo] dziesmas. Tā ir laba iespēja satikt draugus – mūziķus, kurus ikdienas steigā neizdodas satikt. Un tas ir foršs darbs, kuru man patīk darīt, un par to vēl arī samaksā!» priecājas aktrise.

Problemātiskie Jāņi

Šogad Tatarinova ar virkni pašmāju populāru dziedātāju bija sastopama Saldū. Šoreiz līgošana notika bez nopietniem misēkļiem. Savulaik, uzstājoties koncertā ar Raimondu Paulu uz skatuves kāpusi virkne iemīļotu mūziķu un aktieru, arī Tatarinova. Viss pasākums filmēts, bet mēģinājuma laikā kāds no dejotājiem aktrisei uzlēca uz kājas. «Bija lielas sāpes un pamatīgi piepampa kāja,» atminas aktrise. «Tad vēl man bija tādi vasaras zābaki: visi teica, ka, zābakos staigājot, kāja svīdīs un būs vēl lielāks pampums. Tā es paklausīgi nekur nestaigāju un sēdēju tikai pie ugunskura, bet beigās man bija iekodusi ērce!» Viss, protams, beidzies labi, un tagad šo notikumu aktrise atminas ar smaidu.