Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Šomēnes pirmizrādi piedzīvos režisores Gaujas spēlfilma "Pastkarte no Romas"

© Publicitātes foto

Kinoteātros visā Latvijā no 12.janvāra tiks izrādīta režisores Elzas Gaujas aktierfilma "Pastkarte no Romas", aģentūru LETA informēja filmas veidotāju pārstāve Paula Lūse.

Gaujas otrā spēlfilma ir divu pastnieku senioru mīlestības stāsts, kur galvenās lomas atveido Jānis Jarāns un Indra Burkovska. Lai laimētu ceļojumu uz Romu, Alvīne un Ernests ķeras pie viltīgas shēmas ar loterijas kuponiem, taču viņu ieceri aizēno Alvīnes strauji progresējošā Alcheimera slimība.

Filma "Pastkarte no Romas" piedzīvos pirmizrādi 11.janvārī kinoteātra "Splendid Palace" Lielajā zālē un no 12.janvāra tiks demonstrēta kinoteātros visā Latvijā. Atsevišķos seansos piedalīsies arī filmas aktieri un veidotāji.

Filma uzņemta Latvijā un Itālijā, tā veidota studijā "Picture House" sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju un studiju "Riverbed". Filmas operators ir Aleksandrs Grebņevs, scenāriju veidojušas Elizabete Lukšo-Ražinska un Gauja, filmas māksliniece ir Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece - "Kabish", montāžas režisors - Jurģis Ločmelis. Filmas producenti ir Uģis Riekstiņš, Elza Gauja, Andris Gauja, izpildproducente Marta Šleiere.