Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Latvijas Nacionāla teātra direktora amatu kāro iegūt 14 cilvēki

© f64.lv, Oksana Džadana

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā konkursā uz Latvijas Nacionālā teātra valdes locekļa amatu pieteikušies 14 pretendenti, informē KM sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Pretendentiem izvirzītās prasības bez izglītības, reputācijas, pieredzes vadošā amatā, valodu un citām prasmēm ir arī zināšanas un izpratne par kultūras nozari, īpaši par teātra nozari.

Tāpat tiks vērtētas likumdošanā noteiktās valdes locekļu amata pretendentu kompetences, no kurām kā būtiskākās noteiktas komandas vadīšana, stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu un lēmumu pieņemšana un atbildība.

Pretendentiem, kuri tiks izvirzīti vērtēšanai konkursa noslēdzošajā kārtā, būs jāiesniedz un nominācijas komisijai jāprezentē paša izstrādāts Latvijas Nacionālā teātra turpmākās darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem. Piedāvājumā jābūt norādītam tā īstenošanas veidam un līdzekļiem.

Latvijas Nacionālā teātra valdes locekļa atalgojums paredzēts 3677 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

Pieteikumus izvērtēs speciāli izveidota nominācijas komisija, kuras priekšsēdētājas pienākumus pildīs KM valsts sekretāre Dace Vilsone, tajā strādās arī KM valsts sekretāres vietniece attīstības un finanšu jautājumos Baiba Zakevica, Valmieras drāmas teātra valdes locekle Evita Ašeradena, Valsts kancelejas Pārresoru koordinācijas departamenta Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļas konsultante Kristīne Priede un biedrības "ASSITEJ Latvijas Nacionālais centrs" valdes loceklis, Latvijas Teātra padomes loceklis Jānis Znotiņš.

Pašreizējais LNT valdes loceklis Jānis Vimba amata pienākumus sāka pildīt 2018.gada 27.jūnijā. Viņš jau apliecinājis, ka pretendēs uz šo amatu atkārtoti.

Vimba bija LNT aktieris kopš 2007.gada, kā arī veidojis režijas darbus šajā pat teātrī kopš 2009.gada. Vimba absolvējis Latvijas Lauksaimniecības universitātes Ekonomikas fakultāti, savukārt Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) ieguvis bakalaura grādu mākslās un maģistra grādu teātra mākslā.