Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Nežēlīgās Šauļu slepkavības lieta: noraida aizdomās turamo lūgumu atbrīvot viņus no apcietinājuma

© Pixabay

Lietuvas Šauļu rajona tiesa noraidījusi 15 gadus vecās meitenes slepkavībā aizdomās turamo jauniešu lūgumus par drošības līdzekļa maiņu. Aiz restēm jāpaliek arī visjaunākajai no aizturētās četrotnes – 14 gadus vecajai pusaudzei, vēsta zinasTV3.lv.

Pusaudze, kas par šaušalīgo noziegumu Šauļos aizturēta kopā ar vēl trīs jauniem - 1999., 2001. un 2004. gadā dzimušiem - vīriešiem, vērsās tiesā ar lūgumu mīkstināt viņai piemēroto drošības līdzekli.

Tiesa šo līgumu noraidīja un paturēja meiteni aiz restēm vismaz uz diviem mēnešiem. Tiesas ieskatā, nonākot brīvībā, 14 gadus vecā aizdomās turamā var bēgt, slēpties un kavēt procesu, vēsta “tv3.lt”.

Jau vēstīts, ka pagājušās nedēļas sākumā Šauļos daudzdzīvokļu namu pagalmā pie atkritumu konteineriem tika atrasts tepiķī ietīts jaunas sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Noskaidrojās, ka 15 gadus vecā Gabriele bija kļuvusi par nežēlīga nozieguma upuri.

Viena no nozieguma versijām liecina, ka jauniete nogalināta, iespējams, greizsirdības dēļ, nespējot meiteņu starpā sadalīt puisi.

Savukārt nogalinātās Gabrieles šķirtie vecāki bija atteikušies no aizbildnības pār meitu. Māte notikušajā vaino tēvu, pie kura meitene izvēlējusies dzīvot, bet kurš neesot meitu pieskatījis.

Jāpiebilst, ka galvenajam aizdomās turamajam ir briesmīga noziedzīgā pagātne.

Kā vēsta “tv3.lt”, viņš jau ir tiesāts arī par seksuālu vardarbību pret nepilngadīgu meiteni. Cietušajai bija vien 12 gadu.

.