Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Pasaulē

Skandāls lielākajā televīzijas draudzē: izvarošana, spīdzināšana, piespiedu aborti

© Scanpix

Ir atklāti pierādījumi par izvarošanu, spīdzināšanu un piespiedu abortiem, kas veikti vienā no pasaulē lielākajām kristiešu evaņģēliskajām baznīcām Āfrikā, ziņo bbc.com.

“Visu tautu sinagogas baznīcas” dibinātājs, teleevaņģēlists Džošua savas dzīves laikā bija viens no populārākajiem sludinātājiem pasaulē, viņa daudzmiljonu ganāmpulkā bija pasaules līderi un slavenības. Tomēr pēc viņa nāves pret Džošua tika uzklausītas apsūdzības izvarošanā, spīdzināšanā un piespiedu abortos.

Bijušie baznīcas locekļi apgalvo, ka zvērības “Visu tautu sinagogas baznīcas” sienās notikušas divdesmit gadu garumā.

Baznīcai bija liela ietekme Āfrikā, Izraēlā, Meksikā, Singapūrā un citās valstīs, un tās sekotāju pulkā bija arī daudzi ietekmīgi un pazīstami politiķi un sportisti.

Televīzijā bieži tika translētas pārraides, kurās baznīcas sekotāji tika “izdziedināti” no vēža un citām nāvējošām slimībām.

Nigērijā tika izveidota arī īpaša mītne, kurā draudzes locekļi varēja dzīvot un satikties ar tās vadītāju, tomēr vēlāk daudzi no tur pabijušajiem apgalvoja, ka tas esot bijis psiholoģisks cietums.

Daudzi no upuriem tolaik bija vēl nepilngadīgi, un izvarošanas un vardarbības akti tika īstenoti līdz pat 2019. gadam. Džošua nomira tikai divus gadus vēlāk, 58 gadu vecumā.

Šobrīd “Visu tautu sinagogas baznīcu” vada Džošua sieva Evelīna, un baznīcai joprojām ir miljoni sekotāju. Izteiktās apsūdzības baznīca nekomentē.