Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Baltais nams paziņo par progresu sarunās par militāro palīdzību Ukrainai

© Pexels.com

Pēc ASV prezidenta Džo Baidena un abu Kongresa partiju līderu tikšanās Baltais nams paziņojis, ka ir optimistiski noskaņots jautājumā par turpmāko ASV palīdzību Ukrainai.

Baidens bija gandarīts par sarunās panākto progresu un cenšas panākt divpusēju vienošanos, teikts Baltā nama trešdienas vakarā izplatītajā paziņojumā.

Republikāņi turpmāku līdzekļu piešķiršanu Ukrainai ir saistījuši ar stingrākas imigrācijas politikas īstenošanu.

Republikāņu vadītās Pārstāvju palātas spīkers Maiks Džonsons pēc tikšanās nodēvēja to par produktīvu. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka ASV robežpolitika ir viņa partijas galvenā prioritāte.

Baidena administrācija decembra vidū brīdināja, ka tai tuvākajās nedēļās izsīks līdzekļi jaunai palīdzībai Ukrainai, ja Kongress nerīkosies. Pēdējā militārās palīdzības pakete Ukrainai tika piešķirta 27.decembrī.

Baidens jau oktobra beigās aicināja Kongresu apstiprināt ārkārtas palīdzības paketes 105 miljardu ASV dolāru apmērā, kas galvenokārt ietver jaunu militāro palīdzību Ukrainai un Izraēlai.

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā ASV ir sniegusi vai apsolījusi militāro palīdzību Ukrainai vairāk nekā 44 miljardu ASV dolāru apmērā.