Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. "Apvedceļš" basģitāristam Leimanim patīk ceļot un gatavot, un "Simpsoni"

© F64

Grupas «Apvedceļš» basģitāristam un Ropažu novada Kultūras un sporta nodaļas kultūras speciālistam Armandam Leimanim šis pavasaris ir noslogots. «Atkal tiek domāts par tradicionālā Diksilendu mūzikas festivāla rīkošanu, jo vairākus gadus pandēmijas dēļ šis pasākums izpalika. Reizēm mēs aizmirstam priecāties un svinēt, bet tas mums ļoti patīk, tādēļ aicinām draugus un skatītājus svinēt dzīvi!» saka Armands.

10 lietu, kas raksturo Armandu Leimani

Ceļošana

«Katru gadu kopā ar ģimeni dodamies dažādu attālumu ceļojumos. Šogad ir pabūts Spānijā, vēl gada pirmajā pusē plānota Francija, pēc tās būs rudens ceļojuma plānošana.»

Garšvielas

«Man patīk ceļot un gatavot, tāpēc no katra ceļojuma cenšos atvest lokālās garšvielas jeb garšvielas, kuras ir nepieciešamas konkrētās valsts ēdienkartē. Nesen, atgriežoties no Malagas Spānijā, atvedu safrānu, kas ir paeljas neatņemama sastāvdaļa.»

Saulesbrilles

«Katrā gadalaikā es nēsāju saulesbrilles, bez tām izeju no mājas tikai vienā gadījumā - ja steigā esmu tās aizmirsis.»

Sveces

«Mājīguma atmosfēra, siltums aukstās dienās, romantika un tā tālāk, tāpēc katru dienu visos gadalaikos mums mājās deg sveces.»

Glāzes

«Katram dzērienam - atbilstošu glāzi. Mājās ievēroju principu, ka dzēriens no īpašas glāzes «smeķē» labāk. Vīnam - vīna, alum - alus, konjakam - konjaka...»

Grāmata

«Vēl aizvien vados pēc principa, ka papīra formātā grāmata ir daudz baudāmāka nekā e-grāmata. Ir tik feini paņemt grāmatu, atlaisties atpūtas krēslā, lasot pāršķirt lappuses un iepauzējot ielikt tajā grāmatzīmi. Šobrīd lasu Dženijas Rūnijas romānu «Sarkanā Džoana».»

Grupa «Apvedceļš»

«Katru dienu notiek dažādas aktivitātes par, ar un ap grupu «Apvedceļš». Kopā mums rit jau divdesmit trešais gads, tādēļ viena no lietām jeb zīmēm, kas mani raksturo, ir «Apvedceļa» logo.»

Plānotājs

«Arī mazliet arhaisks, papīra formātā, kurā piezīmes veicu ar zīmuli. Kāpēc? Tādēļ, ka tā patīk.»

Seriāls «Simpsoni»

«Vienkārši patīk. To skatoties, «ķeru» atslēgšanos no ikdienas.»

Matu putas

«Varbūt nekas nozīmīgs, bet man tā ir ikdiena.»