Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Ceļotāji kļuvusi uzmanīgāki ar galamērķu izvēli – kam pievērš uzmanību?

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

2.lapa

Jaunieši aizvien vairāk interesējas par politisko drošību

Izvēloties ceļojuma galamērķi, vairums iedzīvotāju visās vecuma grupās visvairāk pievērš uzmanību ceļa izmaksām (47%). Jaunieši līdz 24 gadu vecumam (42%) atzina, ka pievērš uzmanību arī klimatam un laikapstākļiem. Aptaujātie no 25 līdz 45 gadiem (40%) izvērtē vispārējās uzturēšanās izmaksas. Savukārt iedzīvotājiem pēc 55 gadu vecuma (23%) svarīgāka ir viegla un ērta nokļūšana līdz galamērķim.

Ņemot vērā aktuālos notikumus pasaulē, iedzīvotāji norāda, ka ceļojot viņiem būtiska ir arī politiskā drošība (20%). Kā liecina pētījums, visvairāk par to interesējas tieši jaunieši līdz 24 gadu vecumam (24%) un aptaujātie no 45 līdz 54 gadiem (24%).

Noskaidrojot, kur respondenti visbiežāk iegūst līdzekļus ceļošanai vairāk nekā puse (63%) iedzīvotāju norādīja, ka izmanto iekrājumus. Izvērtējot citus izplatītākos naudas ieguves veidus, gados jauni cilvēki līdz 34 gadu vecumam (22%) ceļošanai izmanto arī dāvanas, prēmijas vai samaksu par kādu papildus darbu, tikmēr iedzīvotāji pēc 45 gadu vecuma (58%) norāda, ka nav devušies tādos ceļojumos, kuros būtu nepieciešams iekrāt vai aizņemties. Iedzīvotāji atzīmē, ka aizņemties līdzekļus ceļošanai ir nācies reti, tomēr tieši jauni cilvēki līdz 34 gadiem divreiz biežāk nekā aptaujātie citās vecuma grupās ceļojuma vajadzībām ir ņēmuši kredītu.