Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Kombuļu Inesei nāksies maksāt par saviem plikumiem

© Publicitātes foto

Jau šīs nedēļas sākumā Kombuļu Inesei vajadzēja uzzināt, kāds tad īsti sods viņai pienākas par apaļumu demonstrēšanu sabiedriskā vietā, filmējoties Sanda Kiopa dziesmas «Dziļāk vēl» videoklipā. Taču tiesa ar spriedumu kavējas.

Labāk tā nekā gulēt gultā

Par sīko huligānismu Inesei Cibuļskai, tautā sauktai par Kombuļu Inesi, paredzēts vai nu naudas sods no 50 līdz 250 latiem, vai arī administratīvais arests uz laiku līdz 15 diennaktīm. Pati Cibuļska uzskata – pat ja tiktu piespriests minimālais sods, arī tas būtu par bargu. Iespējams, nenāktos uztraukties par soda nomaksu, ja viņa būtu saņēmusi par filmēšanos piesolīto honorāru – 1200 latu, taču tas palicis solījumu līmenī. «Kiops teica – klips vēl nav iznācis, tāpēc nekāda honorāra nav. Katrā gadījumā, ja tiesa uzliks naudas sodu, es vērsīšos ar prasību pret Kiopu, jo es sevi uzskatu tikai par daļēji vainīgu. Saprotu, ka dzīvē visam jāiziet cauri. Katrā ziņā muļķu mācību esmu dabūjusi un, ja vienu reizi esmu iekāpusi peļķē, otru reizi to vairs nedarīšu. Es jau vienmēr mācos tikai no savām kļūdām un esmu priecīga, ka tas ar mani ir noticis. Lai arī tas nav nekas iepriecinošs, tomēr tas ir labāk nekā, ja es gulētu gultā un ar mani nekas nenotiktu,» metaforās stāstīja Cibuļska.

Nebija kaila, nebija uz ielas

Atšķirībā no Cibuļskas Kiops sevi par vainīgu neuzskata ne mazākajā mērā. «Es sevi par līdzvainīgu neuzskatu. Un arī Inesi neuzskatu par vainīgu. Inese nebija kaila, viņa neatradās uz braucamās daļas, un man vienkārši nāk smiekli par institūcijām, kas nodarbojas ar tādām lietām. Visiem tā lieta patika, un viņi to uztvēra kā joku, izņemot vienu, kurš pasūdzējās policijai,» klāstīja Kiops. Jautāts, kāpēc nav saskaņojis filmēšanu, mūziķis atbildēja, ka pirmo reizi filmējis Rīgā un nav zinājis, ka šeit tāds lietas jāsaskaņo. «Ja man kāds to būtu pateicis, es, protams, būtu saskaņojis,» saka Kiops, negrasoties atbildībā dalīties ar Cibuļsku.

Nākamreiz būs arī pliki puiši

Tiesas sēde, kurā izskatīja Cibuļskas lietu par sīko huligānismu, notika 4. oktobrī. Protokolā minēts, ka 4. augustā pulksten 11 Rīgā, Grostonas ielā 6 b, sabiedriskā vietā Inese Cibuļska, veicot fotosesiju, staigāja pa ielas braucamo daļu atkailināta, kā arī gulēja uz gājēju celiņa atkailināta, traucējot sabiedrisko mieru un kārtību. Starp citu, pats mūzikas klips, kura dēļ šī jezga, joprojām nav gatavs. Lai gan bija plānots, ka tas skatītājiem būs redzams septembra beigās, nu jau Kiops termiņus atlicis uz novembri, jo vēl vajagot uzfilmēt arī plikus puišus. «Es jau tikai priecājos par šo jezgu. Šķiet, nevienam klipam nav bijusi tāda reklāma, un mēs smejamies, ka tas būs jāizvirza mūzikas gada balvai, jo tik skandalozs klips, par ko ļaudis runā jau pusgadu, pirms vēl tas uztaisīts, Latvijā nav bijis,» tā Kiops.